Fény-Tér-Kép 2014 konferencia

FÉNYKÉP, TÉRKÉP, FÉNY – TÉR – KÉP 2014
TÁVÉRZÉKELÉS,  KÉPFELDOLGOZÁS, FOTOGRAMMETRIA,  TÉRINFORMATIKA
Időpont: 2014.  szeptember 25-26, (csütörtök-péntek),

Helyszín:  Károly Róbert Főiskola,  3200 Gyöngyös, Mátrai út 36.

Diákhotel,  cím: 3200 Gyöngyös, Bene út 69.

Éppen 12 évvel ezelőtt kezdődött a Fény-Tér-Kép konferencia, repül az idő 🙂

A konferenciára mindenkit várunk, akit érdekel a távérzékelés, képfeldolgozás, a digitális fotogrammetria vagy a térinformatika.

Ez a konferencia minden évben  egy kicsit más szeretne lenni, mint a tipikus hazai térinformatikai konferenciák. Egy-egy, a hallgatóság számára izgalmasabb témánál van idő kérdezni,  vitatkozni,  párbeszédet folytatni az előadóval.  No és szándékosan „alacsony költségvetésű” konferencia, nincs felesleges „flanc”.

Szeretnénk, ha izgalmas szakmai vita alakulna ki az egyes előadások kapcsán, amiből mind az előadó, mind a hallgatóság tanulhat.

A kiválasztott előadóknak eleve jóval hosszabb időt adunk, (30-40 percet), mint amennyit más konferenciákon kapnak.

A konferencia  elvi  alapállása a kerekasztal, ahol minden résztvevő egyenrangú.

Elsősorban azokra a térinformatikai alkalmazásokra koncentrál a konferencia, ahol a feldolgozandó adat légifelvétel vagy űrfelvétel.

Előadókat hívunk az  egyetemekről,  kutatóintézetekből a közigazgatásból és a magánszférából , hogy beszámoljanak a náluk folyó munkákról.   Fontos cél, hogy mindenki szót kapjon, aki  képfeldolgozással foglalkozik  és van mondanivalója a többiek számára.

A tervek szerint a konferencia csütörtökön 10 órakor kezdődik, (tekintettel a messziről érkezőkre) s pénteken  14.00 óra körül  fejeződik be.

Néhány szóban a 2014-es árakról:  A konferencián maga a részvétel INGYENES.

 

A főétkezések, a két ebéd és egy vacsora, a kávészüneti étel/ital és a szállás/reggeli  önköltséges.

 

A  szállás díja  4.600,- Ft/fő/éj  beleértve az  IFA-t is,  (2-3 ágyas elhelyezéssel, reggelivel, fürdőszobás, hűtővel, internet csatlakozással felszerelt kollégiumi szobákban)

1 ágyas elhelyezés esetén:  5 800 Ft/fő/éj (reggelivel)

 

A csütörtöki étkezések díja összesen 4400 Forint, (ez magában foglal két kávészünetet, egy  szendvicses  ebédet  és egy  vacsorát).

A pénteki étkezések díja összesen 2600 Forint, (ebben egy kávészünet és egy ebéd van).

 

A konferencia teljes részvételi költsége 2014-ben, (szállás 2-3 ágyas szobában, reggeli, 2 ebéd, egy vacsora és 3 kávészünet együttesen)   11600 Forint.

 

A  KRF támogatásával idén is  10 PhD. hallgató  ingyenesen tud majd részt venni a konferencián. Nemsokára lehetővé válik a jelentkezés a konferenciára a www.geoiq.hu weblapon.

A konferencia programja a következő 2-3 hétben alakul, mihelyst elegendő konkrétum a rendelkezésemre áll, akkor azt közzéteszem.

 

Természetesen mód van arra, hogy valaki csak a konferenciára jön,  s ha nem kér szállást, és nem kér étkezést, akkor számára a konferencia teljesen ingyenes.

Aki többet szeretne megtudni a vendéglátóinkról annak a következő két weblapot ajánlom: http://www.karolyrobert.hu/

http://www.krhotel.hu/

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Kákonyi Gábor

GeoIQ kft.

2098 Pilisszentkereszt, Kakashegy utca 56. Tel: 26 346 019.

Mobil: +36 30 931 0626.