HERE

Ahogy foglamaznak, “Location is everything”. A HERE az egyik navigációs nagyágyú. Szerepet vállalnak az önvezető autók tervezésében a három nagy német autóipari céget tömörítő konzorciummal. Ezen kívül digitális térképek, valós forgalmi adatokon alapuló utazástervezés, 3D valóság, felhőplatform, flottakövetés, TSP, innováció, vagy éppen vezetési szolgáltatásokon alapuló biztosítás, hogy csak néhányat emeljünk ki a portfólióból.

Térképek

A világ vezető digitalis térképszolgáltatója a HERE. Térképeik 196 országra elérhetők, folyamatosan frissítik őket. Az adatgyűjtő autóik rendelkeznek nagy pontosságú GPS-el, LiDAR műszerrel, és 24 megapixeles kamerával. A cég az önjáró autók építésében is érdekelt, ezért a valóság 3D modellezésében is élen járnak.

Platform

A HERE Platform egy felhőmotor, ami a webalkalmazások készítéséhez ajánlott. A platformot JavaScript és Rest APIkon keresztül lehet elérni, de mobil eszközökre fejlesztőknek Android, iOS és Windows Phone SDK-k is elérhetők. A platform természetesen a HERE térképeket használ, és az alábbi funkciók férhetők hozzá:

– Geocoding, reverse geocoding, landmark geocoding, batch geocoding

– Útvonaltervezés, mátrix alapú útvonal tervezés, valós idejű útvonal tervezés, tömegközlekedés tervező és útvonaltervezés teherautók számára

– HERE térképek statikus és interaktív beágyazása

– Paraméterezhető helykeresők

Venue maps, Geofencing, Autópályadíjak kalkulálása akár határokon át,

– egyéb térképekből kinyerhető információk (sebességkorlátozás, közlekedési táblák…)

Az adatok rendelkezésre állnak, az alkalmazásoknak csak a képzelet szab határt.