Őszinte kommentár, 2013. február közepén

Kedves Látogató!

Az elmúlt 1-2 hónapban azon törtem a fejem, hogy mi az amit érdemes kitenni a honlapra, mint hasznos információt, s mi az amit jobb ha nem teszek fel ide. Beszámolhatnék az őszi Exelis VIS/ENVI akció sikereiről, de cégneveket két okból is nem írok. Egyrészt nem biztos, hogy mindegyik szervezet, aki a GeoIQ-tól vett ENVI szoftvert beleegyezne abba, hogy a neve szerepeljen a honlapon mint referencia, másrészt ezt a honlapot nemcsak a GeoIQ kft. barátai hanem a konkurencia  is olvassa, s nekik inkább nem adnék tippeket.

Annyit azért leírok, hogy összesen hat különböző cég/szervezet vett ENVI szoftvereket 2012 őszén a GeoIQ kft-n keresztül. A szervezetek között volt magáncég, több MTA intézet, két kutatóintézet és  egy nagy hazai egyetem is. Volt olyan szervezet, aki egyszerre hat darab ENVI +IDL licencet vásárolt, köszönhetően az igen komoly árkedvezménynek, ami december végéig volt érvényes.

Gondolkodtam azon, hogy nyitnom kellene egy jelszóval védett részt a honlapon, ahová a „szenzitív” híreket feltehetném, de abban nem vagyok biztos, hogy miképp lehetne egyszerűvé tenni a belépést azok számára, akik jogosultak oda belépni. Ha találok erre egy jól működő megoldást, akkor megcsinálom.

Zavar az, hogy lassan már a szabad vélemény nyilvánítás joga  is megkérdőjeleződik itthon, s ha leírom a véleményemet egy általam régóta becsült szoftver  érthetetlenül magas hazai áráról, akkor a forgalmazó rögtön perrel fenyegetőzik.