Megérkezett az Inpho 12

Megérkezett a Trimble Inpho szoftvercsalád új verziója. Az Inpho 12 egyaránt tartalmaz újdonságokat, és meglévő funkciók javítását. A főbb újítások a magas minőség garantálását, és a gyorsabb feldolgozást segítik elő.

Az Inpho 12-ben a légiháromszögelésre tervezett MATCH-AT modul új engine-t kapott, így a nagy átfedésű és nagyobb projektek feldolgozásában jobb performancia érhető el, gyorsul a felvételek betöltése és a felvételek jobb orientációja miatt javul az olyan problémásabb területek összekapcsolhatósága, mint az erdők.
A MATCH-3DX új verziójában lehetőség nyílik a munkamenet elején ellenőrizni a felvételeket, és kizárni az elrontott képeket a további feldolgozásból. Ezen kívül például automatikusan meghatározza a program az adott projektre leginkább megfelelő beállításokat, így biztosítva a kész termék minőségét. Szintén minőségi kérdés, hogy homogénebb true ortofotó generálás vált lehetővé. A Meshing-Add-On segítségével pedig létrehozhatók 3D modellek, melyek jobban használhatók streaming-re és optimalizált adattároláshoz.
A MATCH-T DSM modult használók a pontfelhő generálás végén egy kisebb mértékben zajos felvételt kapnak, és a MATCH.status fájl is elérhető a felhasználói felületen.
Orofotó generálás az OrthoMasterrel akár 2-3-szor gyorsabb lehet, és a háttér pixelek áttetszőségét is jobban kezeli az OrthoVista.
A fenti technikai fejlesztések mellett az Inpho 12 fejlesztésekor figyeltek arra is, hogy a felhasználói élmény is tovább javuljon.

A változásokat egyesével bemutató release notes dokumentum itt érhető el.
Forrás