Bemutatkozik a 15 cm HD

A Maxar 30 cm-es felbontású felvételeinek vizuális információtartalma teljesebb a HD technológián alapuló feldolgozás után.

Felhasználás szempontjából a HD felvétel és mesterséges felbontás akkor ajánlott, ha nincs szükség további képfeldolgozó eljárás használatára, a fő cél minél gyorsabb feldolgozás után kisebb objektumok azonosítása a felszínen. Fontos megjegyezni, hogy a feldolgozott felvételeken ugyan az az információtartalom érhető el, ami az eredeti felbontással elérhető, viszont könnyebben és biztosabban azonosíthatók az objektumok.

Az alaptermékekhez (map-ready imagery, system-ready (1B) imagery és view-ready (2A) imagery) már elérhető a részletgazdagabb 15 cm HD, és nemsokára az imagery basemaps termékekhez is elérhetővé válik. A HD eljárás során a pixelesség csökken, a felvétel az emberi szem és a számítógépes algoritmusok számára könnyebben interpretálható lesz.

1. kép
A felvétel a 30 cm eredeti felbontás és a HD 15 cm mesterséges felbontás különbségeit mutatja. Forrás :https://blog.maxar.com/

A HD technológiához kifejlesztett machine learning technológiáról az alábbi cikk ír bővebben:
https://blog.maxar.com/earth-intelligence/2020/hd-satellite-imagery-and-machine-learning-more-accurately-detect-and-locate-features-of-interest-with-greater-consistency?utm_source=blog&utm_medium=organic&utm_campaign=51-cm-hd

Forrás